ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ

Παιχνίδι με πειράματα για τους μαθητές του ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων

Αν μάθατε για κάποιο πείραμα φυσικών επιστημών που σας φάνηκε ενδιαφέρον (μέσω ίντερνετ, τηλεόρασης κ.α.), και θέλετε να το δείτε ζωντανά και να το παρουσιάσετε στους συμμαθητές σας ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα.
·         Ενημερώστε τον Κο Λαζαρίδη για το πείραμα που σας ενδιαφέρει. Μαζί θα δείτε αν αυτό μπορεί να γίνει είτε με απλά υλικά, είτε με υλικά που έχει το σχολείο.
·         Αν το πείραμα μπορεί να γίνει, θα προσπαθήσετε να το κάνετε μη τη βοήθεια του καθηγητή, και αν επιτύχει θα το παρουσιάσετε στους συμμαθητές σας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της χημείας ή της βιολογίας.
·         Αν μαζευτούν πολλά πειράματα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, και έχετε τη θέληση και τη διάθεση να συμμετέχετε, μπορεί να οργανωθεί μία εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου που θα παρουσιαστούν όλα τα πειράματα.

ΚΟΙΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1) Πόσοι μαθητές χρειάζονται για κάθε πείραμα;

Κάθε πείραμα καλό είναι να πραγματοποιείται από 2-3 μαθητές. Αν όμως δεν θέλετε παρέα μπορεί να προσπαθήσει και ο καθένας μόνος του.

2) Αυτό θα επηρεάσει τη βαθμολογία μου;

Η βαθμολογία των μαθημάτων της χημείας και της βιολογίας ΔΕΝ θα επηρεαστούν είτε θετικά είτε αρνητικά από το αν κάποιος θα θελήσει να παρουσιάσει κάποιο πείραμα.

3) Πόσα πειράματα μπορεί να παρουσιάσει ο κάθε μαθητής;

Ο κάθε μαθητής μπορεί να προτείνει στον καθηγητή όσα πειράματα θέλει. Στους συμμαθητές του όμως θα παρουσιάσει μόνο ένα.

4) Τι έχω να κερδίσω αν το κάνω;

Θα δεις ότι μπορείς να μάθεις πράγματα γύρω από τις φυσικές επιστήμες παίζοντας και θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι ενδιαφέρον μαζί με τον καθηγητή και τους συμμαθητές σου.

5) Μέχρι πότε μπορώ να προτείνω πειράματα;


Οι προτάσεις μπορούν να γίνονται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η παρουσίαση τους θα γίνεται όταν ο καθηγητής κρίνει ότι δεν επηρεάζεται η ομαλή ροή του μαθήματος. Η τελική εκδήλωση στο αμφιθέατρο (αν γίνει), θα γίνει γύρω στο Μάρτιο.