Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Διεθνής Διαγωνισμός E-CLIC για το Τοπίο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CLIC ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Διαγωνισμός CLIC για το Τοπίο ανακοινώθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2014 και θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου 2014. Οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν μια ιδέα/πρόταση που θα βασίζεται στη χρήση συσκευών και εργαλείων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας) για να αντιμετωπίσει μια πρόκληση για το Τοπίο, με σεβασμό στις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε μια από τις 3 κατηγορίες (Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, Φοιτητές, Ευρύ Κοινό) και να κερδίσουν ένα ταξίδι στην Εσθονία, όπου θα παρουσιάσουν την ιδέα τους και θα πάρουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό CLIC. Εάν θέλεις να συμμετέχεις στο διαγωνισμό:
Συμπλήρωσε την κατάλληλη αίτηση online για Μαθητές, Φοιτητές ή το Ευρύ Κοινό, και γίνε μέλος της online κοινότητας του E-CLIC για να μοιραστείς μαζί με άλλους τις απόψεις σου
Διάβασε την Περίληψη για το τί σημαίνει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τη χώρα μας, επισκέψου τη Βάση Καλών Πρακτικών για το Τοπίο και πάρε ιδέες για διαθέσιμα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη σχετική Βιβλιοθήκη ΤΠΕ
Διάλεξε μια από τις 3 προκλήσεις για το Τοπίο στη χώρα μας και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει – έχεις 4 μήνες στη διάθεσή σου για να σκεφτείς και να καταθέσεις την πρότασή σου.

Οι ελληνικές προκλήσεις έχουν ως εξής:
«Εισβολή» στο Τοπίο: Κτίζοντας εκεί που δεν πρέπει (Αυθαίρετη εκτός σχεδίου δόμηση)
Μαζί με τους πολίτες: Αλλάζουμε το Τοπίο της Πόλης μας (Αναβάθμιση/Διαχείριση του Αστικού Τοπίου)
Εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά… πόσο αλλάζουμε το τοπίο;

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα :  Σας ενημερώνουμε ότι ο Διεθνής Διαγωνισμός E-CLIC για το Τοπίο είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CLIC(Challenge Learn Innovative Cooperate).
Κεντρική ιδέα του διαγωνισμού είναι η ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών σε ζητήματα διαμόρφωσης ,διατήρησης & βελτίωσης κάθε μορφής τοπίου.
Στο Διεθνή Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν σχολικές μονάδες ή και μαθητικές ομάδες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και γενικότερα ομάδες που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων . Επίσης μπορούν να συμμετέχουν ομάδες Ερευνητικών Εργασιών, Βιωματικών Δράσεων και οποιεσδήποτε μαθητικές ομάδες που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό.
Η εγγραφή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-CLIC http://e-clic.ning.com , στο τμήμα COMPETITIONS/GREECE.
Η τελευταία προθεσμία εγγραφής είναι η 25η Απριλίου 2014, ενώ η τελευταία προθεσμία κατάθεσης της πρότασης είναι η 25η Μαΐου 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα :