Δράσεις του Λυκείου Αγίων Θεοδώρων για τη σχολική χρονιά 2013-2014

ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                                            ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-2014

ΔΡΑΣΕΙΣ 2013-2014 

Το Γενικό Λύκειο Αγίων Θεοδώρων παραμένοντας πιστό στο εκπαιδευτικό του όραμα για ένα σχολείο ανοιχτό, ένα χώρο ζυμώσεων, προβληματισμού και δημιουργίας, και υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα σύνδεσης της εκπαίδευσης με σημαντικούς τομείς της ζωής όπως ο πολιτισμός, η τέχνη, το περιβάλλον, ο αθλητισμός κ.ά. σχεδίασε και πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων με γνώμονα το όφελος των μαθητών / τριών του. Παρακάτω καταγράφονται όλες οι δραστηριότητες με τους συντελεστές πραγμάτωσής τους.




     Α. Διδακτικές επισκέψεις- εκδρομές:

 1.Διδακτική επίσκεψη των Α΄ και Β΄ τάξεων στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και στη βιβλιοθήκη του Cambridge στο Ναύπλιο.
 2.Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης  στο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα.
 3.Διδακτική Επίσκεψη της Β΄ τάξης στα διυλιστήρια της Motor Oil.
 4.Διδακτική επίσκεψη των Β΄ και Γ΄ τάξεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο.
 5.Διδακτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στην Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου στην Αθήνα.
 6.Διδακτική επίσκεψη των Α΄ και Β΄ τάξεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και το οινοποιείο Achaia Claus.
 7.Διδακτική Επίσκεψη των Α΄ και Β΄ τάξεων στο φράγκικο κάστρο της Καλαμάτας και τους ναούς της Υπαπαντής και των Αγίων Αποστόλων.



      Β. Ημερίδες:

 1.Ημερίδα με θέμα «Μετεωρίτες με προέλευση τον πλανήτη Άρη» από τον ερευνητή κ. Μπαζιώτη Ιωάννη.
 2.Ημερίδα για την προστασία των δασών, με ομιλητές τους κ. Καλλίρη Π. Δασάρχη του Νομού Κορινθίας, Γιώβα Κ. Αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μαρκίνη Π. μέλος του συλλόγου Προστασίας Δάσους Αγίων Θεοδώρων και τους μαθητές / τριες της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κοκολιού Μ. ΠΕ Ο6.



      Γ.  Επιμορφωτικές Ομιλίες:

1.Ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Λυκείου από την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Κορίνθου για το Νέο Λύκειο.
2.Ενημέρωση μαθητών της Γ΄ Λυκείου από την υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. για το θέμα της αυτοεκτίμησης.
3.Ενημέρωση των μαθητών της Α΄ και Β΄Λυκείου από ψυχολόγους της περιφέρειας Πελοποννήσου για τις «διαφυλικές σχέσεις».
4.Ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Λυκείου από εκπρόσωπο του κέντρου «Δίολκος» για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών και των εξαρτησιογόνων ουσιών.
5.Ενημέρωση όλων των μαθητών/τριών του σχολείου για τη στοματική υγιεινή από οδοντιάτρους των Αγίων Θεοδώρων.


Δ. Παρουσιάσεις -  Προβολές:

  1. Προβολή ντοκιμαντέρ «11η Ώρα» στα πλαίσια της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  2. Παρουσίαση εργασίας της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας με θέμα «Reuse, Reduce, Recycle» σχετικά με την ανακύκλωση με υπεύθυνους καθηγητές την κα. Κοκολιού Μ. ΠΕ 06 και τον κ. Λεοντακιανάκο Γ. ΠΕ Ο4.
  3.  Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την ενδοσχολική βία στα πλαίσια των δράσεων κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.
  4. Παρουσίαση power point εργασίας των μαθητών της Β΄Λυκείου σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Γεωργούση ΠΕ Ο1
  5. Παρουσίαση εργασίας για το ναζισμό από μαθητές του Γ1 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Κουστουμπάρδη Λ. ΠΕ 02. 

Ε. Διαθεματική διδασκαλία:

Στο χώρο του εργαστηρίου του σχολείου μας έγινε διαθεματική διδασκαλία με θέμα την «Αναλογία» από τη Φιλόλογο του σχολείου μας κα Δεληστάθη, το Μαθηματικό κ. Μποτσίνη, τον  Φυσικό κ. Λεοντακιανάκο, τον Χημικό κ. Λαζαρίδη και την καθηγήτρια Φυσική Αγωγής κα. Πούλιου με τη συμμετοχή μαθητών της Β΄ τάξης και των σχολικών  συμβούλων κ.κ. Κατσιγιάννη και Γαβαλά ( Φυσικής και Μαθηματικών αντίστοιχα) .

ΣΤ.  Εκδηλώσεις:

     Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση- αφιέρωμα, για το Μάνο Χατζιδάκι, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με το πρόγραμμα « Μάνος Χατζιδάκις: Ο ρηξικέλευθος και ο δραπέτης» που ετοίμασαν οι μαθητές Βαρουξής Θ. Ζαλόσνια Α., Μπατσούλης Φ. με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Βλάχου Α. ΠΕ 03.    
    

 Ζ. Εκθέσεις:

1. Παρουσίαση φωτογραφίας από Ρώσους καλλιτέχνες στον προαύλιο
         χώρο του σχολείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου.

      2. Έκθεση φωτογραφίας στο αμφιθέατρο του σχολείου από μαθητές της Γ΄
          Λυκείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Βλάχου Α. ΠΕ 03.
  1. Έκθεση φωτογραφίας στο χώρο του σχολείου στα πλαίσια της ημερίδας για την Προστασία των Δασών από τον φωτορεπόρτερ κ. Κράους Φλωρίν. 


Η. Διαγωνισμοί:

  1. Συμμετοχή στο διαγωνισμό Euroscola από μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου.
  2. Συμμετοχή μαθητών της Α’ Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «La Grece vous invite».
  3. Συμμετοχή στον 74ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ο Θαλής στα Μαθηματικά .
  4. Συμμετοχή στο Μουσικό Φεστιβάλ του ΓΕΛ Λουτρακίου.
  5. Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας.
  6. Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Δήμου Λουτρακίου για την αφίσα των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας. 


Θ. Θεατρικές παραστάσεις:

  1. Εορτασμός της 17ης Νοέμβριου με την παρουσίαση του θεατρικού έργου του εκπαιδευτικού Θωμά Μενεξέ « Εμένα με νοιάζει» από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου με τη βοήθεια της Φιλολόγου κ. Αγγελικής Λάμπρη. 
Ι. Προγράμματα:

  1. Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Περιβαλλοντικά Ημερολόγια» από μαθητές όλων των τάξεων και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Κοκολιού Μαρία ΠΕ06.
  2. Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο « Καίγεται το δάσος, καίγεται η ζωή μας» από μαθητές όλων των τάξεων και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Δεληστάθη Μαρία ΠΕ 02.
  3. Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο « Η Διώρυγα της Κορίνθου» από μαθητές όλων των τάξεων και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Γεωργούση Μαρία ΠΕ 01.
  4. Πρόγραμμα αγωγής υγείας «Αγωγή  στοματικής υγείας» από μαθητές όλων των τάξεων και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Λεοντακιανάκο Γεώργιο ΠΕ0405.


K. ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:
  1.  Στους αγώνες στίβου είχαμε διακρίσεις στα 100μ κοριτσιών, όπου η Μουρούτσου Γαλανή Χριστίνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση και στα 800μ αγοριών όπου ο Τσούμας Κωνσταντίνος κατέλαβε και αυτός τη δεύτερη θέση.
  2. Στους αγώνες Καλαθοσφαίρισης αγοριών, αλλά και Πετοσφαίρισης κοριτσιών αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις με το αγωνιστικό μας πνεύμα και το ήθος μας..
  3. Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας κατάφερε να φτάσει στον τελικό όπου αγωνίστηκε με το ΓΕΛ  Χιλιομοδίου και έχασε στα πέναλτι.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Πούλιου Δήμητρα για την προετοιμασία των μαθητών/τριών  κα την ενθάρρυνση τους.
  
                                                                                              Η Διευθύντρια

                                                                                           Μπογιατζιάν Δώρα



Ακολουθούν διάφορες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του σχολείου μας :











































ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...
ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!