ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

           Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την παιδική παχυσαρκία (24 Οκτωβρίου 2014) πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας και οι ακόλουθες δράσεις -με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κας. Πούλιου Δήμητρας- οι οποίες στόχευαν στην προαγωγή της υγιεινής διατροφής των μαθητών/τριών του σχολείου μας:
      Αρχικά προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για την παχυσαρκία, όπου και δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να πληροφορηθούν για την ισορροπημένη διατροφή, τις ομάδες τροφών και τις συνέπειες της κακής διατροφής για την σωματική και ψυχική υγεία των νέων. Με αφορμή το παραπάνω βίντεο υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την πρόληψη της παχυσαρκίας, αλλά και τη σύνδεση της παχυσαρκίας με την φυσική άσκηση. 
           Σκοπός της ημέρας θεωρήσαμε ότι ήταν να προαχθεί η θετική συμπεριφορά των μαθητών ως  προς την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, αλλά και να καταστεί πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή και η φυσική άσκηση δεδομένου ότι έχουν αντίκτυπο στα επίπεδα ενέργειας των παιδιών και των νέων  και συνεπώς επηρεάζουν την σχολική τους επιτυχία.
    Στη συνέχεια παρατίθενται σε μορφή παρουσίασης ορισμένες συγκεντρωμένες πληροφορίες για την παχυσαρκία των εφήβων, καθώς και μία παρουσίαση από το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (Εθνική Δράση Υγείας για τη Ζωή των Νέων) του Υπουργείου Παιδείας.