Πρόσκληση της Ευρωβουλευτού κας Μαρίας Σπυράκη προς μαθητές/τριες του ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων για πραγματοποίηση επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

     Το Γενικό Λύκειο Αγίων Θεοδώρων είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι παρέλαβε σήμερα 25/02/2016 Πρόσκληση της Ευρωβουλευτού κας Μαρίας Σπυράκη προς μαθητές/τριες του ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων για πραγματοποίηση επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
 
      Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαθέτει 751 βουλευτές εκλεγμένους στα 28 κράτη μέλη της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 1979, οι Ευρωβουλευτές εκλέγονται με άμεση και καθολική ψηφοφορία για περίοδο πέντε ετών. Κάθε Ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της χώρας του για την πραγματοποίηση επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Parlamentarium - το κέντρο επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (http://www.europarl.europa.eu/visiting/el/homepage.html).

Ακολουθεί η επιστολή- πρόσκληση της Ευρωβουλευτού:

Προς τον διευθυντή του Λυκείου Αγίων Θεοδώρων

Αγαπητέ κ. Μυλωνόπουλε,

Έχω την τιμή και την χαρά να προσκαλέσω ομάδα μαθητών του σχολείου σας να επισκεφτεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Η επίσκεψη δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείου να γνωρίσουν από κοντά το χώρο που χτυπά η καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης και να μοιραστούν το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Να μάθουν για τα όργανα και τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης και κυρίως να κατανοήσουν ότι στόχος είναι η συνεργασία των λαών για την ειρήνη και την ευημερία, αποκομίζοντας ταυτόχρονα οφέλη από τον πολιτιστικό πλούτο, τις παραδόσεις και τις γλώσσες της Ευρώπης.

Με τιμή
Μαρία Σπυράκη
Ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ

 

    Η επίσκεψη αφορά 10 μαθητές/τριες και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου 2016. Η επιλογή των μαθητών/τριων γίνεται από το σχολείο με κριτήριο την Αριστεία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων με την πρ.45/05-02-2016 αποφάσισε η επιλογή των μαθητών/τριων να αφορά τους/τις μαθητές/τριες που προήχθησαν από την Α΄ και τη Β΄ Τάξη  του Σχολικού Έτους 2014-2015 και οι οποίοι/ες εξακολουθούν να είναι μαθητές/τριες στο σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016 στην Β΄ και Γ΄ τάξη αντίστοιχα. Η επιλογή έγινε με βάση το μέσο όρο προαγωγής εκφρασμένο σε δέκατα.

Το Σχολείο μας νοιώθει ιδιαίτερη τιμή και ευχαριστεί θερμά την Ευρωβουλευτή κα. Μαρία Σπυράκη που επέλεξε να μας προσκαλέσει σε αυτή την επίσκεψη. 

Ο Διευθυντής κ. Κώστας Μυλωνόπουλος θα ήθελε επίσης να εκφράσει τις ευχαριστίες του και στην Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Κόρινθου κα. Δώρα Μπογιατζιάν, για την αρχική αίτηση του σχολείου μας υπό τη Διεύθυνσή της, η οποία είχε υποβληθεί από την προηγούμενη σχολική χρονιά 2014-2015, αλλά και τον Βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ κ.Χρίστο Δήμα, ο οποίος είχε φέρει σε επαφή το σχολείο μας με το Γραφείο της Ευρωβουλευτού για την υποβολή του αρχικού αιτήματος, αλλά και για την επανάληψή του στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2015-2016.