Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Έκθεση - Αξιολόγηση Πολυήμερης Εκδρομής Γ Λυκείου

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Η πενθήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε από 15 Δεκεμβρίου 2017 έως 19 Δεκεμβρίου 2017. Τόπος προορισμού ήταν η Θεσσαλονίκη. Εφαρμόστηκε λεπτομερώς το πρόγραμμα που είχε εγκριθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι  επισκέψεις στα μουσεία (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και Μουσείο τάφων Αιγών στη Βεργίνα), το ναό του Αγίου Δημητρίου και τα μνημεία της πόλης (Λευκός Πύργος, Ροτόντα, Καμάρα) και τις περιοχές που προβλέπονταν από το πρόγραμμα (Πόλη της Βέροιας). Οι στόχοι των εκπαιδευτικών επισκέψεων πραγματοποιήθηκαν, διότι οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Βεργίνας, ξεναγήθηκαν λεπτομερώς από τους εκπαιδευτικούς στα εκθέματα των μουσείων και από επαγγελματία ξεναγό στη Βεργίνα και στις περιοχές που επισκέφθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Το πρακτορείο και ο οδηγός του ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες.
Δε σημειώθηκε κανένα απρόοπτο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και κατά την παραμονή στη Θεσσαλονίκη, το οποίο να δημιούργησε πρόβλημα ή να έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών.

Η άφιξη στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.30 μ.μ., ενώ τηρήθηκαν πλήρως τα συμφωνημένα με το τουριστικό γραφείο.

ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στη Θεσσαλονίκη από 15 Δεκεμβρίου 2017 έως 19 Δεκεμβρίου ανέλαβε το τουριστικό γραφείο DIOGENIS TRAVEL. Oι υπηρεσίες του ανωτέρω πρακτορείου ήταν αρκετά καλές. Αναφορικά με την εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο, δημιουργήθηκε πρόβλημα με την παροχή πολύ στενών δωματίων σε μερικές ομάδες μαθητών με αποτέλεσμα να υπάρχει αναστάτωση, αφού δεν υπήρχε χώρος για την απρόσκοπτη κίνηση των μαθητών μέσα στο δωμάτιο και την τακτοποίησή τους. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε από την υπεύθυνη του ξενοδοχείου με την αλλαγή των δωματίων. Επίσης, η αλλαγή των πετσετών και των σεντονιών δε γινόταν συχνά στα δωμάτια των μαθητών. Κατά τ΄ άλλα όλες οι παροχές (πρωινό, θέρμανση) του ξενοδοχείου ήταν ικανοποιητικές. Ο οδηγός ήταν πολύ προσεκτικός, εξυπηρετικός και επικοινωνιακός  με συνοδούς και μαθητές, καθώς και σύμφωνος σε ό,τι είχε προγραμματιστεί. Όλα τα συμφωνηθέντα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα ως προς το μέσο μεταφοράς, την ξενάγηση και το αντίτιμο της συμμετοχής.