06 Οκτωβρίου 2014
1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 
με θεματικό άξονα
«Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»

«Το σκληρότερο πράγμα για έναν μετανάστη είναι 
να τον καθηλώσεις στη θέση του ξένου…»   
(Τα σύνορα του ουρανού-΄Εβι Καγιά)

   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Λύκειο μας οι εκδηλώσεις σχετικά με τον αθλητισμό και τη διαφορετικότητα. Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων περιελάμβανε αγώνες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ  οι οποίοι πραγματοποιηθήκαν στο σχολικό χώρο και το δεύτερο μέρος περιελάμβανε ένα μικρό θεατρικό, προβολή ταινίας και βίντεο με θέμα την διαφορετικότητα και διάλογο μεταξύ μαθητών/τριων και καθηγητών/τριων σχετικά με το θέμα της ταινίας και των βίντεο. 
    Τις εκδηλώσεις επιμελήθηκαν και οργάνωσαν οι καθηγητές μας Πούλιου Δήμητρα ΠΕ11, Τουρίμπαμπα Λήδα ΠΕ02, Αγγελική Λάμπρη ΠΕ02, Γεωργούση Μαρία ΠΕ01 και Βλάχου Αγγελική ΠΕ03.
    Το τέλος των συζητήσεων και των διαλόγων στο αμφιθέατρο του σχολείου μας οδήγησε σε ένα σημαντικό συμπέρασμα:

«Με νομοθετήματα δεν καλλιεργείται μια παιδεία αποδοχής του διαφορετικού και μάλιστα του μετανάστη. Χρειάζεται να αναδείξουμε τις αξίες, την αξιοκρατία, την πραγματική ισότητα, την αλληλεγγύη, τη συνοχή, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της χώρας μας» 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το σύνολο του Συλλόγου Διδασκόντων και των Μαθητών και Μαθητριών των τριών τάξεων του Λυκείου. Ακολουθούν σύντομα φωτογραφικά αποσπάσματα (σύμφωνα με τους όρους δημοσίευσης φωτογραφιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου), που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Βλάχου Αγγελική ΠΕ03 και Μυλωνόπουλος Κώστας ΠΕ19.