Ενημέρωση για Διαγωνισμούς ΥΠΑΙΘ και άλλων φορέων

Συγκεντρωτική Ενημέρωση για Διαγωνισμούς ΥΠΑΙΘ και άλλων φορέων. 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Σχολείου.
  • 29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας - Ολυμπιάδα Χημείας 2015
 Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 28 Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης. Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ τάξης,  οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου εξετάζονται σε θέματα σχετικά με την ύλη της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης. 
Στο διαγωνισμό αυτό η Ε.Ε.Χ. θα βραβεύσει 10 μαθητές από την Α΄ Λυκείου, 10 μαθητές από τη Β’ Λυκείου και 15 μαθητές από τη Γ’ Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα καταθέσουν σχετική γραπτή δήλωση στο Διευθυντή του σχολείου τους μέχρι τις 10 Μαρτίου 2015. Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες μετά τη διανομή των θεμάτων. Θα επιτραπεί η χρήση επιστημονικών υπολογιστών τσέπης (scientific calculators).
Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν οι 10 μαθητές που εξετάστηκαν στα θέματα της Γ΄ Λυκείου που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, καθώς και οι ισοβαθμήσαντες με αυτούς. Η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για την άσκησή τους και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στo Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, τον Ιούλιο του 2015. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην:  
Ένωση Ελλήνων Χημικών, Κάνιγγος 27, 106 82, Αθήνα, 
τηλέφωνα: 210-38.21.524, 210-38.29.266,          
Fax: 210-38.33.597, 
ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eex.gr 
και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@eex.gr.  
 
  • 11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2015 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας
Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) προκηρύσσει τον 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2015 για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. της χώρας.O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας, που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad, IBO -Ιούλιος 2015 στο Άαρχους της Δανίας ), έχει ως σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας. Οι τέσσερις (4) μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBΟ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ) θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις. Η πρώτη (1η) φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 9.30 π.μ. Η εξεταστέα ύλη για την πρώτη (1η) φάση του ΠΔΒ περιλαμβάνει τη διδακτέα ύλη που προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα, όπως ορίζεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.  
Η πρώτη (1η) φάση του διαγωνισμού, που γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις Απολυτήριες Εξετάσεις Γενικών Λυκείων σε πανελλαδικό επίπεδο, θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Λύκεια ή Γυμνάσια, που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Εξεταστικά Κέντρα και θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες.  
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από κάθε μαθητή χωριστά με τη συμπλήρωση και υποβολή της φόρμας - δήλωσης στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ (www.pdbio.gr).   
Στη φόρμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο, η τάξη φοίτησης, το σχολείο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας. Κάθε μαθητής υποβάλλει τη δήλωση συμμετοχής του και γραπτώς στο Διευθυντή του σχολείου του (μέχρι την παραπάνω ημερομηνία). 
 Η δεύτερη φάση (2η) του διαγωνισμού, θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, σε χώρο που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού. Σε αυτή τη φάση θα συμμετάσχουν οι είκοσι τέσσερις (24) πρώτοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καθώς και οι δώδεκα (12) μαθητές της Β΄ Λυκείου με την καλύτερη βαθμολογία που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του ΠΔΒ 2014 ως μαθητές της Β΄ Λυκείου τότε (και τώρα μαθητές της Γ΄ Λυκείου).   
 Στην τρίτη (3η) φάση του διαγωνισμού, θα λάβουν μέρος οι δώδεκα (12) πρώτοι μαθητές της 2ης φάσης και, αφού δεχθούν στοιχειώδη εργαστηριακή κατάρτιση, θα εξεταστούν σε εργαστηριακές τεχνικές και θα αξιολογηθούν συνολικά. Ο χρόνος και ο τόπος θα οριστεί μετά το τέλος της 2ης  φάσης (1ο με 2ο δεκαήμερο του Απριλίου 2015). 
Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας: http://www.pdbio.gr. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να επικοινωνούν στο e-mail: pdbpev@gmail.com ή στο τηλέφωνο 210-52.24.632 (Δευτέρα έως Πέμπτη, από 17:00 έως 20:00).

Ακολουθούν πατώντας στο σύνδεσμο "Διαβάστε περισσότερα»
προκυρήξεις περισσότερων διαγωνισμών


  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ
    «Ο ξένος - ο άλλος - ο διαφορετικός»
 Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, προκηρύσσουν λογοτεχνικό διαγωνισμό που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα «Ο ξένος - ο άλλος - ο διαφορετικός». Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από την 28η Σεπτεμβρίου 2014 ως την 28η Ιανουαρίου 2015. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει τον Φεβρουάριο το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, με δυο ξεχωριστές βραβεύσεις και επαίνους για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί με την υπ’ αρ. πρωτ. Δ6/193871/01-12-2014 της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.).
Σας ενημερώνουμε ότι ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) της ιστοσελίδας του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών που αφορά στην προκήρυξη και διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού είναι ο ακόλουθος:
http://gym-aei-patras.ach.sch.gr/new/index.php/2013-12-11-09-37-56/2014-03-15-12-08-02-/142-logotexnia   
  • 19ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ»
 Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 19ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμού μέσω Internet "ΛΥΣΙΑΣ", ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξεων Δημοτικού) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής-συμμετοχής, το χρόνο και τους κανόνες διεξαγωγής, καθώς και τα βραβεία-δώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.lysias.gr ή να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lysias.gr και στο τηλ. 210-6186000 (εσ. 0523).

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - διαγωνισμός με θέμα:  «Κύπρος: 1974 - 2014, 40 χρόνια Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…»

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Διαγωνισμό με θέμα: Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ… και αφορά σε δημιουργίες μαθητών με αφορμή το Κυπριακό πρόβλημα. 

  Το πρόγραμμα - διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Καρόλου Παπούλια. 

(Ενδεικτικές) δημιουργίες των μαθητών με αφορμή το Κυπριακό πρόβλημα:  

- Διήγημα, μυθιστόρημα 

- Παραμύθι 

- Ποίημα

- Μουσική σύνθεση

- Θεατρικό έργο 
- Αφίσα 
- Ζωγραφιά 
- Σκίτσο 
- Σποτ που θα έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει, να καταστήσει τον θεατή γνώστη και συμμέτοχο του προβλήματος
- Ταινία μικρού μήκους που θα έχει τη μορφή μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ
- Κατασκευή τρισδιάστατη 
- Πολυμεσική παρουσίαση του κυπριακού προβλήματος (power point)
- Σχολική εφημερίδα
- Ιστοσελίδα ή blog

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν:
Ομάδες μαθητών της πρωτοβάθμιας (όλων των τάξεων) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (όλων των τάξεων) δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας (ελληνικά και κυπριακά σχολεία ή μεμονωμένα τμήματα που λειτουργούν σε χώρες του εξωτερικού). Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος:
- ένα μεμονωμένο τμήμα ενός σχολείου
- μια τάξη ενός σχολείου
- μια ομάδα μαθητών από περισσότερα τμήματα ή τάξεις ενός σχολείου
- ένας  μεμονωμένος μαθητής (ή μαθήτρια)
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας. 

Ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 14 Νοεμβρίου 2014 και λήγει στις 16 Φεβρουαρίου του 2015. Tα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής ως τις 23 Δεκεμβρίου 2014. Έως την καταληκτική του ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα μαθητικά έργα στον φορέα που συντονίζει το διαγωνισμό με συστημένη επιστολή ή courier στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:
(Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών
Για το μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος – 40 χρόνια – Δεν ξεχνώ, δημιουργώ…»
 Κερασούντος 2, 62110 Σέρρες )

Τον Απρίλιο του 2015 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι καλύτερες μαθητικές δημιουργίες θα: βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (ενδεχομένως να γίνει και ειδική εκδήλωση στην Κύπρο) και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.



  • 20ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2015 

    Προκηρύσσουμε τον 20ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας & Διαστημικής 2015. Ο Διαγωνισμός αυτός, όπως θα δείτε και στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ που επισυνάπτεται στο κάτω μέρος, θα γίνει σε τρεις φάσεις, τόσο στο ΛΥΚΕΙΟ, όσο και στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, με διαφορετικά, βέβαια, θέματα. Για το ΛΥΚΕΙΟ θα υπάρχει και μια 4η φάση για την επιλογή των 5 μαθητών της Ολυμπιακής Ομάδας.
    Επιπρόσθετες πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα
     http://www.astronomos.gr/20os-mathitikos-diagonismos/item/491-20os-mathitikos-diagonismos-prokirixi 
 Η πρώτη φάση, με το όνομα «ΕΥΔΟΞΟΣ», θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας μας, www.astronomos.gr, από την: 
Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου 2014, μέχρι και τη Δευτέρα, 15η Δεκεμβρίου 2014,με τους όρους και τις προϋποθέσεις, που περιλαμβάνει η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 
Η δεύτερη φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» θα διεξαχθεί στα διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, το: 
Σάββατο, 7η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9 π.μ. 
Η τρίτη φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα διεξαχθεί στο Βόλο, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) το: 
Σάββατο, 14η Μαρτίου 2015 και ώρα 5 μ.μ. 
Η τέταρτη φάση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» θα διεξαχθεί στο Βόλο, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (βλ. διεύθυνση ως άνω) το: 
Σάββατο & Κυριακή, 4η & 5η Απριλίου 2015

  • 27ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  (ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ   
Η ΕΠΥ(www.epy.gr) υπό την αιγίδα του Yπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων διεξάγει και φέτος τον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής διατηρώντας την αλγοριθμική χροιά του σύμφωνα με την απόφαση του IOI Org., προσπαθώντας έτσι να στηρίξει και να  διαχύσει στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας το θεμελιώδες των γνώσεων της Αλγοριθμικής, του Προγραμματισμού και κατ επέκταση της Πληροφορικής.
Η συμμετοχή των μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής τους  δίνει  την ευκαιρία  να αποδείξουν την αξία τους και να διακριθούν σε βαλκανικό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στους διεθνείς διαγωνισμούς, Βαλκανιάδα και Ολυμπιάδα Πληροφορικής.
 Οι μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τμήμα Πληροφορικής της επιλογής τους, χωρίς εξετάσεις, σύμφωνα με τον νόμο 3194/2003. 
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές προκειμένου να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά μέσω σχετικής ιστοσελίδας του κόμβου του διαγωνισμού, συμπληρώνοντας πλήρως τις σχετικές φόρμες. 
 URL: www.pdp.gr ή www.Πανελλήνιος_Διαγωνισμός_Πληροφορικής.gr ή www.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.gr,
Για κάθε θέμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση:
Γραμματεία ΕΠΥ, Σπ. Τρικούπη 20, 106 82 Αθήνα.
Τηλ. + 30 2103301307, fax + 30 2103301890
Web: www.epy.gr ή www.pdp.gr E-mail: epy@epy.gr, ή info@pdp.gr
Για τεχνικά θέματα μπορούν να απευθύνονται στο system@pdp.gr 


  • 3ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ‘’Γρηγόρης Πεντζίκης’’
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ο Δήμος Δράμας και ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος,  έχει προκηρύξει για το έτος 2014-2015 τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».  Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
α) Κατηγορία Εφηβικού Διηγήματος
Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Λυκείου ή ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετέχει με ένα (1)  διήγημα έως έξι (6) σελίδες  μεγέθους Α4, δακτυλογραφημένες  με γραμματοσειρά Times New Roman 12, στην ελληνική γλώσσα  και θέμα ελεύθερο.
β) Κατηγορία Εφηβικής ποίησης
Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Λυκείου ή ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με  ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, μέχρι τριάντα στίχους, στην ελληνική  γλώσσα  και θέμα  ελεύθερο.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 30η  Ιανουαρίου 2015 (σφραγίδα  ταχυδρομείου).
Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνει κατά το διάστημα 01 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2015 και όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν τον Απρίλιο του 2015.
 Η απονομή των Βραβείων του διαγωνισμού θα γίνει στη διάρκεια των «Ημερών Εκπαίδευσης» που διοργανώνει η ΔΔΕ Δράμας κάθε έτος με τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Απονέμεται  κάθε έτος 1ο, 2ο  και  3ο   Βραβείο  στους διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου  / Λυκείου ή ΕΠΑΛ.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.didedra.gr/logotexnikos-diagonismos-gr-pentzikis-2 .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινώς στα τηλέφωνα της Δ.Δ.Ε. Δράμας 2521351223, 2521351224, 2521351225.





  • ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΝ  ΙΔΡΥΜΑ: προκήρυξη διαγωνισμού υποτροφιών 2014 - 2015
Το Βαρβάκειο Ίδρυμα προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση είκοσι τριών (23)
υποτροφιών εσωτερικού κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, που θα δοθούν σε βάρος των εσόδων του Ιδρύματος ως εξής:
α) Δέκα (10) σε αποφοίτους Δημοσίου Δημοτικού που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Γυμνασίου,
β) Δέκα (10) σε αποφοίτους Δημοσίου Γυμνασίου που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Λυκείου,
γ) Τρεις (3) σε αποφοίτους Δημοσίου Λυκείου που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 στο Πρώτο (Α΄) εξάμηνο σπουδών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 24/1/2015 και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 8/1/2015 (συνημμένο κείμενο προκήρυξης διαγωνισμού).
  • 75ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ "Ο ΘΑΛΗΣ"
H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε έτος τρεις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς (ΘΑΛΗΣ –ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ). Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Έτσι και φέτος διοργανώνει τον 75ο Μαθητικό διαγωνισμό στα μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ» που θα διενεργηθεί το Σάββατο 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β ́ και Γ ́ τάξεων των Γυμνασίων, όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την 24η Οκτωβρίου 2014, και θα διαβιβασθούν άμεσα στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν. Σχετική Απόφαση (143532/Γ2/10/09/2014 του ΥΠΑΙΘ) (επισυνάπτεται). 

  • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ανακοινώνουν την διοργάνωση του  1ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με Θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας» για το σχολικό έτος 2014-2015 (http://creativity.edu.gr)
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο προώθησης και προαγωγής της Υγείας και ενίσχυσης του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο», οργανώνει Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου ως πεζός, επιβάτης, ποδηλάτης, οδηγός». Τα έργα των μαθητών που θα λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής θα αποσταλούν στη ΔΔΕ Κορινθίας έως τις 2 Απριλίου 2015. Κάθε σχολική μονάδα θα αποστείλει μέχρι 3 έργα. Οι αιτήσεις συμμετοχής, θα υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2014.
    Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
  • Η Ένωση “Civisme Défence Armée Nation” και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειας και Άμυνας διοργανώνουν διαγωνισμό για το «Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτών, Ασφάλειας και Άμυνας». Στόχος του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση αξιόλογων προσπαθειών για την προώθηση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας.Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν σχολικές μονάδες Δ/θμιας Εκπ/σης. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 15η Οκτωβρίου 2014.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής, τους όρους του διαγωνισμού, το βραβείο κ.λ.π, οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.prizing-eurocitsecdef.eu .
  • Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθετεί (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολική χρονιά με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που όμως θα υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό. Ο θεματικός άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
  • Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, το Κ.Π.Ε. Άμφισσας και τις Δ/νσεις Β’/θμιας Εκπαίδευσης των νομών Αχαΐας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας και Δυτικής Αττικής, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) και του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Άμφισσας διοργανώνουν διοργανώνει τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα: «Κορινθιακός: Ομορφιές και Περιβαλλοντικά προβλήματα». Διάρκεια: Από 15 Απριλίου 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2014.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» διανύει για 8η χρονιά  την επιτυχημένη του δράση, σε συνεργασία την εκπαιδευτική κοινότητα, στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.(Σχετικά:  Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας 132102/Γ7 20-8-2014). Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» και να δηλώσουν συμμετοχή. Η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-15 προτρέπει όλα τα σχολεία να συμμετέχουν, έχοντας γνώση της βαθύτατης απήχησης που έτυχε το «Πάμε Σινεμά;» πανελλαδικά.  Μέχρι σήμερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα πάνω από 3200 σχολεία από όλη την Ελλάδα και γυρίστηκαν περισσότερες από 600 ταινίες. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο site: www.pamecinema.net  και στη σελίδα στο facebook: www.facebook.com/PAMECINEMA2012 .