Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα

    Ύστερα από τη συμμετοχή του Σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα τον Οκτώβριο, συνεχίζουμε την τρέχουσα εβδομάδα από 8 έως 14 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή μας και στην (παγκόσμια) Ώρα Κώδικα, υπό την αιγίδα του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Περιφέρειας Πελοποννήσου.
    H Ώρα Κώδικα είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες. Ήδη οι επίσημες συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 400 (Κυριακή 7/12/2014 ώρα 23:30)
   Την περσινή χρονιά κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης εβδομάδας υπήρξαν περισσότερες από 15 εκατομμύρια συμμετοχές, με την Ελλάδα να κατατάσσεται 5η παγκοσμίως σε πλήθος συμμετοχών. Φέτος έχει τεθεί ο φιλόδοξος στόχος να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια οι μαθητές από όλο τον κόσμο που θα έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό μέσα από την Ώρα Κώδικα.
http://hourofcode.com/gr 
     Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στη σελίδα http://hourofcode.com/gr, μέσω της οποίας μπορείτε να συμμετάσχετε σε όλες τις διαθέσιμες δραστηριότητες, πολλές εκ των οποίων έχουν μεταφρασθεί και στα Ελληνικά.



Μπες κι εσύ στο …πρόγραμμα με το #coding
Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding
Ο καθένας από εμάς μπορεί να επωφεληθεί 
από την εκμάθηση του προγραμματισμού των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Με εκτίμηση

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

Σταύρος Κωτσάκης, Δρ.
Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Η/Υ
Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής(ΠΕ19-20)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α'/θμιας &
Β'/θμιας ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο καθηγητής Πληροφορικής

Κώστας Μυλωνόπουλος, MSc, MEd
ΠΕ19-Πληροφορικός, 2η Ειδ.ΠΕ04.01-Φυσικός