Συγκεντρωτική Ενημέρωση για Διαγωνισμούς ΥΠΑΙΘ και άλλων φορέων

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο Γραφείο της Διεύθυνσης του Σχολείου. 

Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης Δ. Βύρωνα


Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο δημιουργίας και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ νεολαίας και πνευματικών μορφών, οι οποίες αποτελούν σύμβολα δημιουργίας και πηγές έμπνευσης, διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Λόρδου Βύρωνα, με αφορμή την επέτειο γέννησής του στις 22 Ιανουαρίου 1789.

             Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και αφορά δύο κατηγορίες κειμένων: α) ποιητικό έργο, αδημοσίευτο, έκτασης μέχρι 40 στίχους σε ομοιοκατάληκτο ή ελεύθερο στίχο ή β) διήγημα, αδημοσίευτο, έκτασης μέχρι 1.500 λέξεις.

           Τα έργα θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, θα φέρουν τίτλο και θα υποβληθούν σε κλειστό φάκελο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν ή να αποστέλλουν τα έργα τους στο Δημαρχείο Βύρωνα στο τμήμα διοίκησης (πρωτόκολλο), από 03 Μαρτίου έως 01 Ιουνίου 2015. Οι σκοποί του διαγωνισμού, οι όροι συμμετοχής και οι κατηγορίες βράβευσης περιγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.
          Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, παρακαλείστε όπως απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210-7624403, στο Τμήμα Παιδείας, Ν. Γενιάς και Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα. 
Οδηγίες διαγωνισμού

3ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη


Σας ενημερώνουμε ότι το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον 3ο  Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη «Μνήμη Καίτης Λασκαρίδη».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.  Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/τριών είναι η  Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. Στους/στις 3 πρώτους διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα σε ειδική τελετή στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το ακόλουθο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες 
Οδηγίες διαγωνισμού


1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γραπτού Δοκιμίου – Έκθεσης «Το σχολείο που ονειρεύεστε”
                              
 Σας ενημερώνουμε ότι το 3Ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» διοργανώνει τον 1ο   Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτού Δοκιμίου – Έκθεσης με θέμα :“Το σχολείο που ονειρεύεστε”. 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δοκιμίων-εκθέσεων είναι η 31η Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το ακόλουθο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες 
ή μπορούν να αντλούν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον ανωτέρω διαγωνισμό στην
ηλεκτρονική διεύθυνση: http://3lyk-n-filad.att.sch.gr

 
1ος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ  LegoWeDo



O κ. Σταύρος Κωτσάκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas) το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αρκαδίας,   διοργανώνει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  στο  7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης (Αταλάντης 42, Τρίπολη) τον  1ο Περιφερειακό  Διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  Lego WeDo: «Η Πόλη μου». Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

9:30 -10:00 -  Εγγραφή Ομάδων 10:00 – 10:15 -  Χαιρετισμοί 10:15 – 12:15 -  Έναρξη αγώνων – Αξιολόγηση Κατασκευών 12:15 -12:45 – Απονομή Βραβείων. Περισσότερες πληροφορίες στο  www.wrohellas.gr


25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2015

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2015 και για τις τρεις τάξεις, καθώς και ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2015 και για τις τρεις τάξεις, θα διενεργηθούν στις 07 Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30 π.μ..
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το ακόλουθο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες 
Διαγωνισμός Φυσικής



3ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης»

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ο Δήμος Δράμας και ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ eκπ@ιδευτικός κύκλος, με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ., έχουν προκηρύξει για το έτος 2014-2015, τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης». Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Κατηγορία Εφηβικού Διηγήματος

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Λυκείου ή ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετέχει με ένα (1)  διήγημα έως έξι (6) σελίδες  μεγέθους Α4, δακτυλογραφημένες  με γραμματοσειρά Times New Roman 12, στην ελληνική γλώσσα  και θέμα ελεύθερο.

β) Κατηγορία Εφηβικής ποίησης

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Λυκείου ή ΕΠΑΛ μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με  ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, μέχρι τριάντα στίχους, στην ελληνική  γλώσσα  και θέμα  ελεύθερο.

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου, όπου θα αναγράφεται και η βαθμίδα εκπαίδευσης (Γυμνάσιο / Λύκειο ή ΕΠΑΛ). Εκτός από τα παραπάνω αντίτυπα, απαιτείται και ψηφιακό αντίγραφο του κειμένου, σε μορφή αρχείου κειμένου με δυνατότητα επεξεργασίας, αποθηκευμένο σε CD, με αναγραμμένο πάνω του το ψευδώνυμο. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο. Τα πέντε αντίτυπα, ο μικρός φάκελος, καθώς και το CD θα πρέπει να σταλούν με την ένδειξη  Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» στη  διεύθυνση: ΔΔΕ Δράμας, (γραφείο 223), Διοικητήριο, Δράμα, Τ.Κ. 66100. Στο επάνω μέρος του  φακέλου αποστολής θα αναγράφεται  το ψευδώνυμο και οπωσδήποτε  η βαθμίδα εκπαίδευσης (Γυμνάσιο / Λύκειο ή ΕΠΑΛ).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η 30η  Ιανουαρίου 2015 (σφραγίδα  ταχυδρομείου).

Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνει κατά το διάστημα 01 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2015 και όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν τον Απρίλιο του 2015.

Απονέμεται  κάθε έτος 1ο, 2ο  και  3ο   Βραβείο  στους διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου  / Λυκείου ή ΕΠΑΛ.  Η απονομή των Βραβείων του διαγωνισμού θα γίνει στη διάρκεια των «Ημερών Εκπαίδευσης» που διοργανώνει η ΔΔΕ Δράμας κάθε έτος με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που αξιολογούν τις συμμετοχές εθελοντικά.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων του.
Επιπρόσθετες πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.didedra.gr/logotexnikos-diagonismos-gr-pentzikis-2 .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινώς στα τηλέφωνα της Δ.Δ.Ε. Δράμας 2521351223, 2521351224, 2521351225.


2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου


Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Επιστημονική Εταιρία “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο “ συνδιοργανώνουν τον μαθητικό ραδιοφωνικό διαγωνισμό «Κάντο ν’ ακουστεί» και το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

          Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της χώρας. Η υποβολή των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από 9 Φεβρουαρίου μέχρι 9 Μαρτίου 2015. Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.

        Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το ακόλουθο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες 
και να επικοινωνούν με το European School Radio στην ηλεκτρονική διεύθυνση: esradio@sch.gr.

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Η ιστορία του σχολείου μας»


Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) συνδιοργανώνουν τον 2ο μαθητικό διαγωνισμό «Η ιστορία του σχολείου μας».         
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της χώρας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 5η Μαΐου 2015.
          Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το ακόλουθο έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες 
και να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@ekedisy.gr και στο τηλέφωνο: 210 3250341