Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

    Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 -ημέρα Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών- σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Αγίων Θεοδώρων παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 
    Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων και Θεολόγος κα.Κώρου Δήμητρα, η οποία επισήμανε το πόσο σύγχρονα και καινοτόμα ήταν τα μηνύματα της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών, ώστε να συναντούν τις αρχές που πρεσβεύει πλέον και η σύγχρονη παιδαγωγική. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη αρτοκλασία.
 https://docs.google.com/file/d/0B050C5s_byG5ejFaM08yV1hIcmM/view  Στη συνέχεια -μετά την επιστροφή στο σχολείο- όλοι οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων, παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του σχολικού μας διδακτηρίου την εκδήλωση που προετοίμασαν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου, με την επιμέλεια της Θεολόγου εκπαιδευτικού του Γενικού Λυκείου κας.Γεωργούση Μαρίας. Στους προσκεκλημένους απεύθυνε χαιρετισμό η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κα.Μπογιατζιάν Δώρα και η εκδήλωση ξεκίνησε με τις αναφορές στο έργο, τη ζωή και τα πανανθρώπινα μηνύματα της διδασκαλίας τους, που αντέχουν στα βάθη των αιώνων. Η εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες διανθίστηκε από δύο μικρά θεατρικά δρώμενα: στο πρώτο η δύναμη του λόγου και της διδασκαλίας, καταφέρνει να κάμψει ακόμα και τους διώκτες, ενώ στο δεύτερο απεικονίζεται η ιστορία ενός τοκογλύφου που χάνει όλα τα υπάρχοντά του.


    Όπως επισήμανε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κα.Μπογιατζιάν Δώρα, αποχαιρετώντας τους παρευρισκομένους, το δεύτερο θεατρικό δρώμενο μας συνόψισε με χιουμοριστικό τρόπο το βασικό μήνυμα του εορτασμού της σημερινής ημέρας: 
Τα υλικά αγαθά μπορεί κάποια στιγμή πολύ εύκολα να εξαφανιστούν
τα πνευματικά αγαθά όμως, 
που αποκτά ο καθένας και η καθεμία μέσα από την εκπαίδευση, 
είναι τα εφόδια και ο πλούτος που κουβαλά για πάντα μαζί,
που ποτέ κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας τα αφαιρέσει.