Παράδοση κουμπαρά στο "Χαμόγελο του παιδιού" - Ενημέρωση για τη συλλογή ρούχων και τροφίμων από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων

Παραδόθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 από τον Διευθυντή του Λυκείου στην οργάνωση "Το Χαμόγελο του παιδιού", ο κουμπαράς που είχαμε παραλάβει ύστερα από την πρωτοβουλία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου στη μνήμη του Στάθη Ψυχογιού. Ύστερα από την καταμέτρηση βρέθηκε το ποσό των 215€ εκ των οποίων τα 150€ ήταν από το ταμείο του 15μελούς.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών για την αποστολή των συγκεντρωθέντων ρούχων και τροφίμων στην Λέσβο, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο σε συνεννόηση με τον Διευθυντή αναζήτησαν εναλλακτικές λύσεις για τη διάθεση των συγκεντρωθέντων υλικών. Αποφασίστηκε ότι ο ρουχισμός θα διατεθεί με το νέο έτος στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, το οποίο ενεργοποιήθηκε εκ νέου πρόσφατα, αφού και η αρχική επιθυμία του 15μελούς ήταν η συγκέντρωση των τροφίμων και του ρουχισμού να διατεθεί στους πρόσφυγες. 

Όσον αφορά τα τρόφιμα, ενημερωθήκαμε από τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Νομού Κορινθίας και Διοικητή της Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχο(ΜΧ) Μηνά Παπαδάκη, ότι στο πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου γίνεται διανομή μόνο έτοιμων μερίδων φαγητού.

Αποφασίστηκε συνεπώς και πραγματοποιήθηκε ήδη το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου 2015, η διάθεση των συγκεντρωθέντων τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Αγίων Θεοδώρων.


Ο Σύλλογος Διδασκόντων 
και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων 
κ.Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος, 

θέλουν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς συμμετείχαν στις προαναφερόμενες ανθρωπιστικές δράσεις, ενώ θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην εκφράσουμε και τα συγχαρητήριά μας στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Λυκείου Αγίων Θεοδώρων για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, πρωτοβουλίες με ουσία και ανθρωπιά για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όπως θα έπρεπε να είναι και το πραγματικό μήνυμα των εορταστικών αυτών ημερών.