Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

05 Οκτωβρίου 2015
2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 
με θεματικό άξονα
«Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Λύκειο Αγίων Θεοδώρων οι εκδηλώσεις για τη 2η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το σύνολο του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών και μαθητριών των τριών τάξεων του Λυκείου, σε συνεργασία και με συμμετοχή ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων, ενώ τη συνολική επιμέλεια και οργάνωση των αθλητικών δράσεων είχε η Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κα.Πούλιου Δήμητρα
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ.Διονυσόπουλος Αθανάσιος, η Υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κορινθίας κα.Γκέλμπουρα Σοφία, μαζί με τον κ.Λαγό Ανδρέα, αρμόδιο του σχολικού αθλητισμού από το ίδιο Γραφείο.
Η ημέρα ξεκίνησε στο αμφιθέατρο του διδακτηρίου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων παρακολούθησαν σύντομα βίντεο με την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά και συνεντεύξεις Ελλήνων Αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν στα Παραολυμπιακά Αθλήματα.
Στη συνέχεια οι δράσεις συνεχίστηκαν με την ενεργό συμμετοχή όλων των παιδιών σε αθλητικές δράσεις που διεξάγονταν παράλληλα σε όλους τους διαθέσιμους ανοικτούς και κλειστούς χώρους του σχολικού μας συγκροτήματος. Στο αμφιθέατρο τα παιδιά αγωνίστηκαν στο πινγκ πονγκ, ενώ συμμαθητές/τριες τους κυρίως από το Γυμνάσιο, με τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους τους, απεικόνισαν το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους και του Ευ Αγωνίζεσθαι.
Στους εξωτερικούς χώρους πραγματοποιήθηκαν αγώνες των δημοφιλών αθλημάτων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, με ομάδες αγοριών και κοριτσιών και από τα δύο σχολεία, ενώ διοργανώθηκε και αγώνας Πεντάθλου με επιμέρους αθλήματα σε αγώνα 60 μέτρων, σφαιροβολία, άλμα σε μήκος (στατικό και με φόρα) και αγώνα ανωμάλου δρόμου.