Διδακτική Επίσκεψη Β΄- Γ΄ τάξης στη Σχολή Μηχανικού και στον Αρχαίο Δίολκο στο Λουτράκι

    Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 διδακτική επίσκεψη της Β΄ και Γ΄τάξης στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Η Σχολή Μηχανικού γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια από την εγκατάστασή της στο Λουτράκι, ενώ σε μία ευτυχή συγκυρία μέρος από ένα από τα πιο σημαντικά τεχνικά έργα της αρχαιότητας -και μάλιστα στο πιο καλοδιατηρημένο τμήμα του- ο αρχαίος Δίολκος βρίσκεται εντός του χώρου της Σχολής.
    Τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, υποδέχτηκε στο Αμφιθέατρο ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχος(ΜΧ) Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής και τις δραστηριότητες του Μηχανικού. Ακολούθως, αξιωματικοί της Σχολής Μηχανικού παρουσίασαν αναλυτικά στα παιδιά και των 3 σχολείων που επισκέπτονταν το χώρο, τόσο τα θέματα που αφορούν τη δράση του Μηχανικού, όσο και τους χώρους της Σχολής. 
      Επιπρόσθετα, προβλήθηκε σύντομο βίντεο για τον Αρχαίο Δίολκο και στη συνέχεια όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν το σωζόμενο τμήμα του εντός της Σχολής. Στη συνέχεια οι Αξιωματικοί της Σχολής μηχανικού ξενάγησαν τα παιδιά στα 3 Μουσεία που υπάρχουν εντός της Σχολής (οχυρωτικό, ναρκοπολέμου και εδαφομηχανικό) και σε θαλάμους διμοιριών, ενώ η επίσκεψη έληξε στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδας. Ακολούθως, οι μαθητές και μαθήτριες πέρασαν τον ελεύθερο χρόνο της επίσκεψης στην παραλία Λουτρακίου.
     Το Γενικό Λύκειο Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή της Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχο(ΜΧ) Μηνά Παπαδάκη, καθώς και όλους τους αξιωματικούς και οπλίτες της Σχολής, για την άψογη φιλοξενία που επιφύλαξαν στα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και γνώσεις που μοιράστηκαν μαζί μας.