ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ "ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΣ"

 o βίντεο προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.e-istos.gr/)
 
    Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08 Απριλίου 2016 η τελετή αγιασμού για την απόδοση της ονομασίας "Ευστάθιος Χρήστου Ψυχογιός" στην Αίθουσα εκδηλώσεων - Αμφιθέατρο του διδακτηρίου των συστεγαζόμενων σχολείων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων, στη μνήμη του αγαπημένου μας μαθητή της Α΄ Τάξης του Λυκείου που χάθηκε πρόωρα πριν τέσσερεις μήνες. 
    Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ.Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Πρωτοπαππά και Σωτήριος Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ.Αριστείδης Κωνσταντής - Σκουλικαρίτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κορινθίας κ.Ιωάννης Φειδάς, ο Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας κ.Ιωάννης Τριπικέλης, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Αγίων Θεοδώρων κ.Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, ο Ιατρός του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αγίων Θεοδώρων κ.Χρήστος Καμμιλάτος, μαθητές, μαθήτριες, γονείς και οι εκπαιδευτικοί των συστεγαζόμενων σχολείων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων, η οικογένεια του Στάθη και οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Αγίων Θεοδώρων πατέρες Νικόλαος και Παναγιώτης οι οποίοι αρχικά τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Στάθη και στη συνέχεια τον αγιασμό.
      Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του Στάθη, οι αδελφικοί του φίλοι και συμμαθητές αποκάλυψαν την επιγραφή της ονομασίας του αμφιθεάτρου. 
    Ακολούθως, όλοι οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν εντός του Αμφιθεάτρου "Ευστάθιος Χρήστου Ψυχογιός", όπου πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες από τον Δήμαρχο κ.Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κορινθίας κ.Ιωάννη Φειδά, τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων κ.Κωνσταντίνο Μυλωνόπουλο, την Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων κ.Δήμητρα Κώρου
      Τελευταίος μίλησε ο πατέρας του Στάθη κ.Χρήστος Ψυχογιός, ενώ στη συνέχεια όλοι οδηγήθηκαν εκτός του κτιρίου και παρακολούθησαν τη συμβολική δεντροφύτευση μίας ελιάς στη μνήμη του Στάθη και την αποκάλυψη της αντίστοιχης αναμνηστικής πλάκας. 
       Με τη λήξη της σεμνής αυτής τελετής, η οικογένεια του Στάθη προσέφερε κεράσματα σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.