ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

      Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 ιουνίου 2015 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, η εκδήλωση του Λυκείου μας η οποία ήταν αφιερωμένη στους μαθητές και τις μαθήτριες που  αποφοιτούν από το σχολείο μας το σχολικό έτος 2014-2015.
    Την εκδήλωση προλόγισε, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων κα.Μπογιατζιάν Δώρα
     Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ.Δέδε και τον κ.Οικονομάκη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, την Πρόεδρο του ΚΑΠΗ κα.Βλαστάρη, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων κα.Τερχίνογλου, τον εκδότη - δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας "Νέα Κρομμυώνα" κ. Δενδρινό, τον προηγούμενο Διευθυντή του ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων κ.Τσαγγάρη, τους γονείς, εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριες για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
       Αναφέρθηκε στην ιδέα για τη σημερινή εκδήλωση, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις των παιδιών, με αφορμή τις παρουσιάσεις των ερευνητικών τους εργασιών και των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών προγραμμάτων στην υπόλοιπη μαθητική κοινότητα του σχολείου. Όλες αυτές οι συγκινητικές δράσεις και εργασίες που υπήρξαν αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας και αυτενέργειας των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, με την καθοδήγηση, συμπαράσταση και αρωγή των εκπαιδευτικών του σχολείου, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να επικοινωνηθούν και να γνωστοποιηθούν στους γονείς και κηδεμόνες, αλλά και στην τοπική κοινωνία. 
        Επιλέχθηκε ένα μικρό μόνο δείγμα από όλες τις δραστηριότητες της φετινής σχολικής χρονιάς, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε επιλέγοντας τις προηγούμενες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (υπεύθυνος ενημέρωσης ιστοσελίδας Μυλωνόπουλος Κ.). Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αρχικά οι ερευνητικές εργασίες της Β΄ Τάξης με θέμα την "Εφηβεία" (υπεύθυνη Γεωργούση Μ.) και τα "Γλωσσικά δάνεια μεταξύ της Ελληνικής, της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας" (υπεύθυνος Μανίκας Γ.) και ακολούθησε η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος για τον "Αρχιμήδη" (υπεύθυνη Βλάχου Α.).
        Στη συνέχεια, τα παιδιά της Γ΄ Τάξης -που σε λίγες ημέρες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του κόπου τους- μίλησαν από καρδιάς για τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους από όλη τους τη διαδρομή στην τελευταία τάξη του Λυκείου μέχρι και το ορόσημο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Με ζωηρό ενδιαφέρον, τόσο οι γονείς, όσο και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β'  Τάξης, παρακολούθησαν αυτό το στρογγυλό τραπέζι, αφουγκραζόμενοι τις εμπειρίες που θα συναντήσουν στην καθημερινότητά τους στους επόμενους 11 μήνες.
    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης με τίτλο "'Ερωτας στα χρόνια του ρατσισμού" (υπεύθυνοι Μακρής Κ. και Τουρίμπαμπα Α.), των φωτογραφιών που τράβηξαν τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας του σχολείου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Γνωρίζω τον τόπο μου" (υπεύθυνοι Βλάχου Α. και Πούλιου Δ.), φωτογραφίες από τα σχέδια των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος του "Αρχιτεκτονικού Σχεδίου" (υπεύθυνη Κούτμου Ε.), ένα σύντομο βίντεο για τη Θεσσαλονίκη την οποία επισκέφτηκαν στην εκδρομή τους τα παιδιά της Β΄ Τάξης και τέλος ένα μουσικό φινάλε με κλασσική κιθάρα από το μαθητή της Γ΄ Τάξης Μπατσούλη Φίλιππο.   


        Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄ Τάξης που αποχαιρετήσαμε με την εκδήλωση αυτή, Καλά αποτελέσματα και καλή σταδιοδρομία στην ενήλικη ζωή τους που μόλις τώρα ξεκινά και φυσικά ένα ξέγνοιαστο και όμορφο καλοκαίρι.