ΛΗΞΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων, προέβησαν σε λήξη της κατάληψης και παράδοση του διδακτηρίου, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία υλική ζημιά σε οποιονδήποτε χώρο του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μάλιστα με τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους είχαν καθαρίσει -στο μέτρο του δυνατού- και ότι σκουπίδια είχαν δημιουργηθεί στις δύο ημέρες της κατάληψης.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης εντός του σχολικού χώρου, όπως μας ανέφεραν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν και παρέμεναν στο χώρο δεν υπήρξε κανένα συμβάν. Όμως το βράδυ της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015, περίπου στις 22.00, από τη βόρεια μεριά της περίφραξης και συγκεκριμένα από τις γραμμές του προαστιακού εμφανίστηκαν περίπου 10 κουκουλοφόροι με κουκούλες που κάλυπταν πλήρως τα πρόσωπα και πέταξαν πέτρες προς τα κλιμακοστάσια, στα οποία έφυγαν ελάχιστα και πολύ μικρά κομμάτια από ήδη σπασμένα τζάμια (με συρμάτινο πλέγμα), τα οποία εντοπίσαμε στον έλεγχο που πραγματοποιήσαμε στο πλατύσκαλο του βόρειου και ανατολικού κλιμακοστασίου.
Οι μαθητές/τριες που βρίσκονταν εντός του σχολείου, ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία και συγγενείς – φίλους τους που βρίσκονταν εκτός του χώρου του σχολείου, οι οποίοι κινήθηκαν προς τους κουκουλοφόρους οι οποίοι απομακρύνθηκαν. Η αστυνομία που κατέφθασε ύστερα από λίγο, δεν εντόπισε κανέναν από τους κουκουλοφόρους στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και όπως μας ενημέρωσε έχει προβεί σε καταγραφή του συμβάντος στην περιπολία της.