Εορτασμός επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου

     Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο εορτασμός αυτός είχε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι οργανώθηκε από κοινού από τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία, όπως ομόφωνα είχαν συναποφασίσει σε κοινή συνεδρίαση στην αρχή του σχολικού έτους, οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων.
     Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Αγγελική Βλάχου, Πώλα Καρασάββα, Αγγελική Λάμπρη, Μελίνα Πανάγου και Χρήστος Παπαγεωργίου, οι οποίοι σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων, την χορωδία του Γυμνασίου και τη θεατρική ομάδα του Λυκείου, υπερέβαλλαν εαυτούς και με ελάχιστες πρόβες, λόγω της κατάληψης της περασμένης εβδομάδας, παρουσίασαν ένα αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο διανθισμένο με αφηγήσεις ποιήματα, βίντεο, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα.
       Ευχόμαστε στα παιδιά και των δύο σχολείων, που με τόσο ενθουσιασμό μας μετέδωσαν τα μηνύματα των εγκλείστων στο Πολυτεχνείο, να διατηρήσουν στη ψυχή τους αυτά τα μηνύματα και να αγωνιστούν γι΄ αυτά στην ενήλικη ζωή τους, ακόμη κι αν πολλοί από τους πρωτεργάτες εκείνων των ημερών, ύστερα από 42 χρόνια μοιάζει να έχουν απομακρυνθεί αρκετά από τη δυναμική και τη δύναμη εκείνων των μηνυμάτων.