Πανελλήνιος διαγωνισμός αφίσας «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα»

    Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.), του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν και να επιδείξουν ενδιαφέρον σε θέματα ισότητας και εξάλειψης των στερεοτύπων. 
   Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία αφίσας (με συνδυασμό εικόνων, σκίτσων, ζωγραφικής, graffiti κ.ά.), η οποία πρέπει να έχει σαφές μήνυμα και να γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο της από σχετική απόσταση. Επίσης, στην αφίσα μπορεί να αναγράφεται το θέμα ή κάποιο σύνθημα με αφορμή το σχετικό θέμα.
    Η Β/θμια Σχολική Επιτροπή σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, θέλοντας να βοηθήσει τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους διαγωνιζόμενους, σχετικά με το θέμα της Ισότητας των Φύλων, προτίθεται να οργανώσει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, σε ημέρα και ώρα που θα οριστεί κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.
     Παρακαλούμε όπως, ενημερώσετε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών σας μονάδων, προκειμένου όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, να γνωρίζουν τη διαδικασία συμμετοχής και το έπαθλο διάκρισης, το οποίο είναι αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως προσκεκλημένοι της Ευρωβουλεύτριας κ.Κωνσταντίνας Κούνεβα, στις Βρυξέλλες, τον Απρίλιο 2016.
     Η υποβολή συμμετοχής γίνεται από την/τον Διευθύντρια/ή του εκάστοτε σχολείου, με προθεσμία που λήγει στις 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.