Ανακοίνωση - UPDATE

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΩΡΑ: 18.30

     Στις 7 το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίων Θεοδώρων και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων, βρέθηκαν στο χώρο του διδακτηρίου των συστεγαζόμενων σχολείων μας και διαπίστωσαν ότι ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα μαθητών και μαθητριών των δύο σχολείων και χωρίς την παρουσία εξωσχολικών. 
     Οι μαθητές/τριες ενημέρωσαν πως, με πλειοψηφία 101 σε σύνολο 139 μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου, αποφασίστηκε η κατάληψη με διεκδικήσεις που αφορούν τη γενική κατάσταση που επικρατεί στα θέματα της Παιδείας, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Λόγω της συστέγασης των σχολείων, οι εκπρόσωποι των μαθητών/τριων του Γυμνασίου ενημέρωσαν τους δύο Διευθυντές πως θα διεξάγουν ψηφοφορία για τη συμμετοχή ή μη του Γυμνασίου στην κατάληψη στις 9 η ώρα το πρωί.
    Πράγματι τα παιδιά και των δύο σχολείων εισήλθαν στο σχολείο και συνεδρίασαν ως Γυμνάσιο και Λύκειο και συναποφάσισαν τη συμμετοχή και των δύο σχολείων στην κατάληψη και τη συνέχισή της και για την Παρασκευή. Όπως μας ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των δύο 15μελών συμβουλίων, η πρόταση της κατάληψης για 2 ημέρες υπερψηφίστηκε από 100 στους 101 παρόντες μαθητές/τριες του Γυμνασίου και από 78 στους 89 παρόντες μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση για πορεία στον κεντρικό δρόμο των Αγίων Θεοδώρων για την κοινοποίηση στην τοπική κοινωνία των αιτημάτων τους.
     Οι εκπρόσωποι των δύο 15μελών συμβουλίων υποσχέθηκαν, ότι επειδή η κινητοποίηση τους έχει συμβολικό χαρακτήρα, με σκοπό τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό των προβλημάτων της Παιδείας, η πρόθεσή τους είναι να λήξει η κατάληψη μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα -όμως- με τις αποφάσεις που θα λάβουν σε νέες συνελεύσεις το πρωί της Παρασκευής.

    Όπως τονίσαμε και στην αρχική μας ανακοίνωση, ευελπιστούμε οι καταληψίες να προασπίσουν τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των εγκαταστάσεων, προς όφελος της ομαλής επαναλειτουργίας των δύο σχολείων. 
 
Η φωτογραφία αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα e-istos.gr.
 

ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΩΡΑ: 23.48
Όπως ενημερωθήκαμε, από αργά το βράδυ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2015, εκδηλώθηκε κίνηση κατάληψης του διδακτηρίου των συστεγαζόμενων σχολείων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων.

Ευελπιστούμε οι καταληψίες να προασπίσουν τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των εγκαταστάσεων, προς όφελος της ομαλής επαναλειτουργίας των δύο σχολείων.